Eller?! För några dagar sedan hade Expressen en löpsedel om den nordiska maten och dess positiva påverkan på vikten. Denna löpsedel, precis som alltid när det handlar om ”revolutionerande” sätt att gå ner i vikt, skrek ut sitt budskap. Och visst finns det mycket nyttigt i den nordiska maten; lax, lingon, blåbär, potatis, äpple…..

Men två saker glöms bort i sammanhanget. Det ena är mängderna. Kan man äta obegränsat av den fantastiska nordiska maten? Nej, naturligtvis inte. Fortfarande handlar det om kalorier in och kalorier ut. Och på tal om det är vi snabbt inne på den andra missen. Motionen. Den har ju också en stor betydelse för den som vill gå ner i vikt.

Så javisst är den nordiska maten bra och javisst kan man gå ner i vikt med hjälp av den. Men köp inte budskapet för lätt. Lite mer komplicerat än så är det faktiskt. Tyvärr….

Comments are closed.